Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 -

Olympia Electronics

Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας

Toyota Α. ΠΟΔΑΣ αεε

Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 20:38

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και πρόσθεσε: «Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία θεωρεί ότι τα χρήματα που δαπανώνται για κοινωνικές ανάγκες, είναι χαμένα λεφτά. Όμως τα χρήματα που δαπανώνται για κοινωνικές ανάγκες πηγαίνουν στην ανάπτυξη. Η κρίση από το 2009 έως το 2015 δημιούργησε μεγάλες κοινωνικές ανισότητες. Το 1/4 του πληθυσμού, οι πιο φτωχοί, έχασαν το 40% των εισοδημάτων τους. Η μεσαία τάξη, το 50% του πληθυσμού έχασαν το 35% των εισοδημάτων τους. Δημιουργήθηκε ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και αυτό μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να το αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό δίνουμε σήμερα στο 32% του ελληνικού λαού το κοινωνικό μέρισμα του 1,4 δισ. ευρώ».

Η κ. Φωτίου σημείωσε πως έως σήμερα έχουν υποβληθεί 2.016.000 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί 1.054.000, και έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους 605 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζοντας απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης που συνδέει την παροχή κοινωνικού μερίσματος με την υπερφορολόγηση. «Λένε ότι το κοινωνικό μέρισμα προήλθε από την υπερφορολόγηση. Ουδέν αναληθέστερο. Το κοινωνικό μέρισμα προήλθε από τη διαπραγμάτευση του 2015. Τότε 0,5% για το 2016 και 1,75% για το 2017. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν είχαμε έρθει εμείς, θα είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% για το 2016 και άλλα 4,5% για τον επόμενο χρόνο, σύνολο 9%. Όχι μόνο δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πλεονάσματα, αλλά θα έπρεπε να χρωστάμε και επιπλέον και να ανεβαζουμε το χρέος. Επίσης, η τακτοποίηση του ΕΦΚΑ δημιούργησε ένα δημοσιονομικό χώρο, ώστε από εκεί που χρωστάγαμε 900 εκατ. ευρώ, είχαμε είπραξη 1.200.000 ευρώ. Ακόμη 300.000.000 εξοικονόμησε ο ΣΕΠΕ με τους συνεχείς ελέγχους. Ακόμη 400.000.000 εισπράχθηκαν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Εάν κάνετε την άθροιση θα δείτε από πού προήλθε» τόνισε.

Στη συνέχεια η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, το οποίο είπε ότι η κυβέρνηση με σκληρή μάχη κατάφερε να διατηρήσει κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και έτσι σήμερα 611.000 συμπολίτες μας παίρνουν ένα μικρό επίδομα το οποίο συνδυάζεται και με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και δωρεάν παροχές που δίνονται ταυτόχρονα.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε επίσης στη συνολική εξοικονόμηση δαπανών που πέτυχε, όπως σημείωσε, το υπουργείο Εργασίας με αποτέλεσμα την διεύρυνση των κοινωνικών επιδομάτων.

«Έχουμε καταγράψει καταυλισμούς Ρομά σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Τον περασμένο Ιούνιο περάσαμε νόμο με βάση τον οποίο χαρτογραφήσαμε 370 καταυλισμούς και τους κατατάξαμε σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη, 70 καταυλισμών περιλαμβάνει εκείνους που ζουν σε εξαθλίωση, τους οποίους προσπαθούμε να μεταστεγάσουμε σε οικίσκους, σε χώρους που ανήκουν σε ΟΤΑ. Η δαπάνη βαρύνει το υπουργείο Εργασίας και η επίβλεψη τους ΟΤΑ» επισήμανε.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα Κέντρα Κοινότητας στα οποία οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για παροχές που ενδεχομένως τους αφορούν, εκφράζοντας και ένα παράπονο, ότι από το σύνολο των Ιονίων μόνο η Λευκάδα δημιούργησε ένα τέτοιο κέντρο. «Τα κέντρα κοινότητας είναι η αξιοπρέπεια του πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

xrmas
 
maxi
 
gravanis
 
mikelll
 
mediterenia
 
omilos
 
playboy
 
parkhotel
 
pasxalis
 
papazisissis
 
alfornoo
 
oliver
 
fitoriaaa
 
astrapi
 
rainpub
 
exizoglououou
 
italos
 
papaziogas
 
alithino
 
serifis
 
dimm
 
podas
 
tasionas
 
metaxass
 
gounasss
 
gounas
 
mariaa
 
kristar
 
alexiadhs
 
pitsias
 
mpitopoulos
 
chickinn
 
brouno
 
kolones
 
caldo
 
aldo
 
kouklospitoo
 
ydwr
 
drougkas
 
kourtis
 
tooulikass
 
filtranerouu
 
touulikas
 
imperia
 
tsiopoulos
 
manaviko
 
paradosh
 
tsiporadikooo
 
acorn
 
fisi
 
artopoieio
 
kausoksila
 
manitaria
 
bousias
 
kteoo
 
agnadi
 
pamepaketo
 
mitikasss
 
hygienee
 
korakas
 
omorfoskosmos
 
fhotography
 
kourio
 
poulios
 
VeitoLogo
 
smartsolutions
 
dreamgarden
 
kordonouliss
 
papageorgiouu
 
biomarkkk
 
sakiskremiss
 
tentespeziss
 
lazaridiis
 
noovoo
 
afoipapadopouloiii
 
tophairrrr
 
tophairrr
 
Άκης Ρούσσος - Κάθε Σάββατο στην Ελεύθερη Ώρα
Aeraradio - An internet radio station from Greece
Aeroselida
ΣΚΑΪ 92,6
Olympic Idea
e-Reportaz - Καθημερινή ενημέρωση
Avec News
Ζούγκλα
Spiro Spero
ΔΙΟΝ TV
Action24